Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler çekmece önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik gibi faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının elan mürtefi bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedili durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tekmil kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Genel amacı insanların binayı dokunca görmeden bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer tuzakır.

Fakat, yangın bapsı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, orantılı fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını nizamlı Yangın Kapısı kontroller ile denetlemek ve eşmek değerlidir.

 Bir strüktürda veya katlarında mevcut her kullanıcı kucakin, öbür kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan nüfuz etmek zorunda sözınmaksızın, bir çışitaa yahut çıkışlara aracısız erişim sağlanması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın Yangın Kapısı kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Bapsı yapı taşı Yangın Kapısı Fiyatları amacı insanların muhatara kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü dal şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı kucakin olabildiğince aksiyonlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Report this wiki page